Zdrowa żywność Kołobrzeg

1 of
Wstecz Dalej

O Firmie

  • ID Firmy: 1163

  • Dodane: Luty 20, 2019

  • Wyświetlenia: 44

Opis

Zsiadłe mleko, kiszone ogórki i kapusta – czym bez nich byłaby polska kuchnia? Polacy uwielbiają fermentowane jedzenie. Nie wyłącznie dlatego, że dostane w momencie warzywa można ukisić także dzięki temu jeść je poprzez pełen rok. To ponad pyszny, drogi w bezpośrednim sposobie styl i wiele dobrych właściwości prozdrowotnych!

Zdrowa żywność Mielno

Co takiego dobrego jest w kiszonkach?

zdrowa żywność

zdrowa żywność

Jak jedzenie powoli fermentuje, np. wskutek kiszenia lub tzw. dojrzewania (gdy mowa o serach), pojawiają się na nich mikroby. Zatem one rozwijają cukry w produktach spożywczych, dzięki czemu składniki odżywcze są lepiej przyjmowane przez organizm. Ponadto wytwarzają kwas mlekowy, który mówi za zasiedlanie jelit dobrymi, probiotycznymi bakteriami. One z zmian stymulują układ immunologiczny, jednak nie tylko. Jeszcze więcej słychać doniesień o połączeniu jelit z mózgiem, co daje, że pewne bakterie w jelitach są i wpływ na nasze zdrowie psychiczne! Nie o więc lekceważyć tej typowej mikroflory, i nawet trzeba ją przyjąć pod opiekę, planując posiłki.

Zobacz również pożyczka pożyczkomat

Co więcej, kiszonki zawierają więcej witaminy C niż warzywa w budowie surowej. I więc skuteczny przeciwutleniacz, który służy przedłużeniu młodości natomiast w ogóle zdrowiu.

Poznaj 3 wyjątkowe przepisy na kiszonki – postać spośród nich istnieć umie teraz wiesz, jednak czy obiły Ciż się o uszy np. kiszone jabłka? Przepis na ten słowiański rarytas również znajdziesz w obecnym tekście. Więc do działania!
Kiszona kapusta

Bierzesz kapustę i wynosisz zewnętrzne liście oraz głąb. Resztę szatkujesz. Następnie umieszczasz kapustę w misce i solisz ją. Jeśli lubisz, możesz dać poszatkowaną marchewkę, koper, owoce jałowca itp. Gdy kapusta zmięknie, po kilkunastu minutach możesz szybko ją ubijać, np. łyżką. Zaczyna puszczać soki pod wpływem soli? To doskonale. Kapustę przykryj teraz talerzem. Upewnij się, że warzywo jest zanurzone w prywatnych sokach. Inaczej będzie tworzyć dostęp do tlenu i zgnije, zamiast skisnąć.

Zostaw kapustę na 2 dni. Jak zacznie wypuszczać gaz, talerz się podniesie. Wtedy zdejmij go a dodatkowo ubij kapustę. Zabieg tenże będziesz przekazywać nawet do 2 tygodni, do punktu, aż zejdzie gaz. I więc będzie oznaczało, że kapusta kiszona istnieje już gotowa. Na bok umieść ją wraz z sokiem w słoiku. Gotowe!
Kiszone ogórki

Umyte ogórki zlokalizuj w słoikach, koniecznie ciasno, przy siebie. Do jakiegoś słoika dodaj 2-3 ząbki czosnku, kawałek korzenia chrzanu, gałązkę kopru i 2 liście czarnej porzeczki. Do pojemnika wlej pół litra przegotowanej wody i łyżkę soli – dokładnie tyle potrzeba roztworu na poszczególny słoik. Odczekaj, aż ostygnie. Następnie powstały zalew wlej do słoika i już go zakręć. Upewnij się, że ogórki są w nim zanurzone w pełni. Noś je poprzez pół doby pod kocem. Potem odstaw do trudnego i spokojnego miejsca, np. piwnicy. Po kilku dniach będziesz traktować ogórki małosolne, jak potrzymasz dłużej – ukiszą się w pełni.
Kiszone jabłka

Polska słynie z jabłek, dlaczego to zaś ich nie ukisić? Umyj jabłka, przekrój na dwie grupie, dodaj pokrojony w plaster imbir, cynamon i goździki. Daj to wszystko razem w słoiku. W kubku z wodą rozpuść kilka łyżeczek soli. Następnie daj do słoika wraz z kilkoma łyżkami soku z kiszonej kapusty. Zakręć słoik, potrząśnij nim, by wszystko się wymieszało. Następnie odkręć zakrętkę i przyciśnij talerzem jabłka, tak by w sumie zanurzyły się w zalewie. Słoik zamknij na klamrę. Kiś właśnie przez tydzień w czystym pomieszczeniu. A wtedy aby było na tyle! Smacznego!
Sklep z Naszymi produktami
Artykuł został przygotowany przez polskie sklepy oferujący Nasze produkty z dostawą do zakładu w Niemczech.

Komentarze

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o